Extinde viata turbinei tale reconditionand-o

Turbina auto este extrem de eficienta si aduce multe plusuri, insa, totodata, aceasta necesita o intretinere adecvata. Prin curatare si inspectie regulata, o poti mentine in stare de functionare la eficienta maxima, ani de zile, fara probleme. Stiai ca poti extinde viata turcompresorului prin intermediul serviciilor de reconditionari turbine?

 

Turbina auto este extrem de eficienta si aduce multe plusuri, insa, totodata, aceasta necesita o intretinere adecvata. Prin curatare si inspectie regulata, o poti mentine in stare de functionare la eficienta maxima, ani de zile, fara probleme. Stiai ca poti extinde viata turcompresorului prin intermediul serviciilor de reconditionari turbine?

 

Reconditionarea reprezinta un proces complex, care vizeaza readucerea unei turbine la starea sa optima de functionare. In timp, turbinele se confrunta cu uzura excesiva din cauza caldurii, presiunii si contaminantilor. Reconditionarea implica o evaluare amanuntita a componentelor acestora, urmata de curatarea, repararea si inlocuirea pieselor deteriorate.

 

Cum se poate defecta o turbina?

 

In cazul turbinei, exista diferite piese si elemente care o fac mai eficienta. Vorbim, aici, de numeroase piese aflate in miscare, de un sistem de ungere si de racire cu ulei sau apa (turbinele mari/performante venind cu racire pe apa).

De asemenea, palele unei turbine se invart cu o viteza impresionanta, astfel ca axul principal - care angreneaza ambele „roti turbionare”- se poate deforma cu timpul din cauza racirilor/incalzirilor bruste/lubrefierii reduse, cedand.

Odata deformat, el incepe sa joace, fortand rulmentii care, la randul lor, vor ceda. Si valva (wastegate) ce regleaza presiunea gazelor de evacuare poate ceda, la fel ca si palele rotilor turbionare.

Insa, cu un minim de atentie in exploatarea zilnica, si reconditionare profesionista, motorul turbo poate rezista multi kilometri la rand.

 

Etapele serviciului de reconditionari turbine

 

Reconditionarea implica serviciul profesional, executat intr-un service auto specializat. Procesul consta in inlocuirea componentelor defecte ale turbinei cu unele noi si se incheie cu echilibrarea dinamica – esentiala si efectuata doar cu un aparat special.

Prin etapele unei reconditionari turbine, se intelege:

  1. Demontarea si curatarea cu atentie, in scopul identificarii problemelor turbinei.
  2. Inlocuirea pieselor defecte, a garniturilor, semeringurilor, axului sau oricarei alte piese defecte. Dupa inca o verificare preliminara, se incepe centrarea si echilibrarea turbinei.
  3. Urmeaza testarea finala, remontarea si modului de functionare pe masina. O astfel de reconditionare, inclusiv procesul de montare/demontare de pe masina, poate dura de la 3 pana la 8 ore.

Operatiunea costa, in medie, de pana la 5 ori mai putin decat achizitionarea unei turbine noi, in functie de starea acesteia si piesele afectate. Reconditionarea se efectueaza cu piese calitate OEM, ce le asigura functionarea pe o perioada indelungata de timp.

 

Beneficiile unei reconditionari turbine

 

Cost-Eficienta: Reconditionarea turbinei este o alternativa rentabila la achizitionarea uneia nou-noute. Un atelier de reconditionari turbine iti poate readuce turbina intr-o stare similara cu cea noua, la o fractiune din cost, oferindu-ti sansa de a te bucura de performante imbunatatite si economii substantiale.

Performanta optima: Reconditionarea nu numai ca prelungeste durata de viata a turbinei, ci restabileste, totodata, performanta acesteia. Prin abordarea unor probleme cum ar fi rulmenti, garnituri si rotoare uzate, specialistii se asigura ca turbina ta va functiona impecabil, imbunatatind, in acelasi timp, puterea si eficienta vehiculului.

Alternativa ecologica: Reconditionarea promoveaza sustenabilitatea prin reducerea cererii de noi productii. Optand pentru serviciile unei reconditionari turbine, contribui la reducerea deseurilor si a impactului asupra mediului asociat cu producerea de noi turbine.

Turbina reconditionata, oferita cu 12 luni garantie, fara limita de kilometri, ofera aceeasi performanta ca si una noua, orice piesa defecta fiind inlocuita cu o piesa originala, care promite garantia unei reparatii de succes. Beneficiezi, astfel, de o turbina reconditionata corect, total functionala, si totodata, de certitudinea ca lucrarea efectuata nu poate fi decat una de calitate.

 

Abonează-te
X

Abonează-te!

Abonează-te să primeşti noutăţile direct pe adresa ta de email.