Beneficiile monitorizarii prin GPS pentru livrare alimente

Industria serviciilor de livrare alimente a crescut vertiginos în ultimii doi ani în România, dar și în întreaga lume. Aproape în fiecare trimestru există un nou startup care oferă alimente proaspete livrate direct la ușa ta.

 

Industria serviciilor de livrare alimente a crescut vertiginos în ultimii doi ani în România, dar și în întreaga lume. Aproape în fiecare trimestru există un nou startup care oferă alimente proaspete livrate direct la ușa ta.

Clienții profită de toate oportunitățile pe care le au pentru a primi alimente proaspete și mâncare gătită direct la ușa lor, fără bătaia de cap de a mai ieși din casă pentru a mânca afară, practic la același cost.

 

Serviciul de livrare a mâncării este în plină expansiune și, deși aceste startup-uri nu au probleme financiare, se luptă să țină pasul cu cererea și concurența din cadrul industriei în creștere.

În timp ce peisajul competitiv devine mai restrâns, livrarea mâncării la domiciliu caută tehnici mai bune pentru a ajuta la livrarea mai rapidă și pentru a oferi clienților o experiență superioară.

Cu sistemul de monitorizare prin GPS și cu o aplicație GPS CargoTrack, companiile de livrare pot optimiza și trimite rutele șoferilor pentru a-și îmbunătăți eficiența.

Comenzile pot fi expediate direct șoferilor, prin intermediul telematicii și al aplicației, iar rapoartele îți permit să vizualizezi detaliile livrărilor finalizate ale șoferilor.

Monitorizarea prin GPS poate dispune de alertarea clienților atunci când șoferii se află pe traseu pentru a se asigura că sunt acasă când le este livrată mâncarea.

Datorită succesului companiilor precum Uber, Glovo, serviciul de livrare a alimentelor la domiciliu este la modă acum. În ceea ce privește dezvoltarea afacerii tale de livrare a mâncării, ai două opțiuni:

Opțiunea A: Angajează șoferi și furnizează servicii de livrare de alimente în cadrul firmei tale.

Opțiunea B: Utilizează o companie din exterior pentru serviciile tale de livrare.

Pe măsură ce analizezi livrarea alimentelor pentru afacerea ta, ar trebui să iei în considerare urmatorii factori.

Resurse necesare pentru livrarea alimentelor

Cu o flotă internă, trebuie să recrutezi, să instruiești și să îi motivezi pe șoferi. Prin urmare, vor exista costuri inițiale de pornire, precum și cheltuieli generale mari.

Trebuie să creezi politici și proceduri care să guverneze modul în care acești angajați funcționează.

Pentru varianta externalizării, se vor evita costurile inițiale, politicile și procedurile, deoarece te conectezi la o infrastructură existentă.

Costuri de exploatare

Pentru angajații proprii, vor exista costuri inițiale și un nou set de cheltuieli asociate cu gestionarea operațiunii.

Dacă apelezi la o terță parte, vei plăti un procent din livrările tale către furnizorul terț, adesea până la 30%.

Pe termen lung și pentru volume mari de livrări, o flotă internă este varianta mai puțin costisitoare și mai ușor de gestionat.

Calitatea serviciului

Acesta este cel mai important aspect al planificării tale. Probabil deja ai cheltuit mii de lei pentru construirea mărcii tale. Vrei să te asiguri că produsele tale ajung în aceeași stare ca și cum clienții ar comanda din restaurant.

De exemplu, dacă livrezi mâncare, trebuie să te asiguri că produsul este la temperatura și starea potrivită la livrare. Sistemele telematice CargoTrack pot regla temperatura din interiorul mașinii.

De asemenea, trebuie să te asiguri că șoferul are comportamentul și interacțiunea potrivite cu clientul, iar apelarea la o firmă externă este mai greu de controlat. Cu sistemele de monitorizare GPS, poți colecta și feedback de la clienți pentru a monitoriza mai bine experiența clientului cu produsele și serviciile tale.

Expunerea la posibile riscuri

Având o afacere în care angajații sunt expuși zilnic la trafic, trebuie să ai asigurări adecvate, o instruire bună a angajaților și un sistem de management al șoferului prin GPS, pentru a monitoriza siguranța șoferului și pentru a avea o afacere de succes.

Gestionarea eficientă

Ai instrumente pentru a gestiona livrările la domiciliu? Dacă nu, acum este momentul să cauți o firmă de încredere care îți oferă un sistem telematic complex, pentru a te asigura că livrările sunt directionate și expediate eficient.

După cum probabil știi, începerea unei afaceri de livrare a mâncării este un efort cu risc ridicat, dar prezintă și oportunități pentru recompense mari.

Cu informații centralizate din sistemul de monitorizare prin GPS, vei putea avea o afacere prosperă care îți va aduce multe beneficii.

 

Abonează-te
X

Abonează-te!

Abonează-te să primeşti noutăţile direct pe adresa ta de email.