Cele mai comune probleme de casa toamna

Pocnete si sunete ciudate in tevi

Cauza cea mai probabila – presiunea apei este prea mare. Zgomotele se pot auzi oriunde in casa. Motivul pentru care sunetul este probabil mai pronuntat in dormitoare este ca oamenii sunt mai constienti de sunete atunci cand incearca sa doarma si alte surse de zgomot, cum ar fi traficul si televizorul, nu ii deranjaza.

 

Fiti atenti cand auziti batai si sunete. Daca se intampla in timp ce apa curge sau imediat dupa ce robinetele au fost inchise, ar putea fi legate de presiunea apei. Cand presiunea este prea mare, apa poate misca tevile, facandu-le sa se loveasca de elementele de fixare sau intre ele. Consultati intotdeauna un instalator specializat in incalzire si apa calda atunci cand va confruntati cu probleme la conducte sau chiar pentru servicii de desfundare wc.

 

 

Scartaituri

Cauza cea mai probabila – rosturile din lemn care se contracta pe vreme rece. Pe masura ce temperatura scade, lemnul din structurile caselor noastre incepe sa se contracte. Acest lucru este complet normal. Cel mai probabil veti auzi aceste sunete noaptea, cand zgomotul general al casei se linisteste. Cel mai bine apelati la una din multele firme de constructii de pe piata, pentru a face o verificare a structurii casei.

Probleme cu electricitatea

Cauza cea mai probabila - cablare defectuoasa sau conexiuni slabe. Bucatariile pot suferi de probleme electrice, deoarece acolo exista o multime de aparate care folosesc multa energie electrica, cum ar fi aparatele de cafea, cuptorul cu microunde, cuptoarele electrice/plitele/gratarele si prajitoarele de paine. Daca sunt toate pornite simultan, un circuit s-ar putea supraincarca si se poate intrerupe. Singurul sfat pe care il voi da aici este sa apelati la un electrician calificat. Daca intrerupatoarele se comporta anormal, de exemplu, prizele fac scantei sau luminile palpaie, este o treaba pentru un profesionist. Acest lucru nu inseamna ca este neaparat o problema mare, dar am recomanda ca numai meseriasi calificati sa lucreze la electricitate. La fel si daca ai nevoie de un nou tablou electric apartament.

Zone reci in casa

Cauza cea mai probabila – izolatie slaba, curenti de aer sau radiatoare care necesita aerisire. Daca problema afecteaza o camera intreaga, verificati daca caloriferele functioneaza corect. Simtiti partea de sus si de jos pentru comparatie. Daca partea de sus este mai rece decat cea de jos, radiatorul ar putea avea nevoie de aerisire. Aceasta este o treaba destul de usoara de facut singur. Puteti cumpara o cheie de calorifere de la majoritatea magazinelor de bricolaj. Si exista o multime de videoclipuri online care sa va arate cum se aeriseste un calorifer. Atata timp cat urmati pasii cu atentie si va asigurati ca aveti ceva pentru a capta apa care ar putea sa curga, ar trebui sa fie destul de simplu. In mod normal, nu este necesar sa chemi un instalator.

 

Curentii de aer sunt o problema comuna pentru punctele reci. Curentii vor aparea, de asemenea, prin golurile din scanduri care ar trebui sigilate. Geamul dublu ineficient sau geamul simplu va face ca incaperile sa se simta reci.

Abonează-te
X

Abonează-te!

Abonează-te să primeşti noutăţile direct pe adresa ta de email.